Narancsbőr anticellulit kezelés bőrradírral

A kezelés a bőrt feszesebbé, puhábbá és selymesebbé varázsolja. Természetesen hosszú folyamatot igényel, de megfelelő életvitel és masszázs mellett meglehetősen jól javítható az állapot.

Kis anatómia: Az emberi testet átlagosan 1,7-2m2 bőr borítja.

Funkciója : a külső behatások elleni védelem (vegyi, mechanikai, fény, kórokozók)

-érzékelés, a bőr tele van idegvégződésekkel (hőmérséklet, tapintás)

-hőszabályozó szerv

-kiválasztás, méregtelenítés

Bőrünk egyszerre szilárd, és rugalmas, ezért szilárd (kollagén), és rugalmas (elasztikus) rostok hálózzák be. A narancsbőr során a felgyülemlett káros salakanyagot, zsírt a szervezet a comb, illetve a fenék területein gyakran raktározza.

Narancsbőr három típusa:

1. stádium: első ránézésre a bőr sima, feszes. Fekvő vagy ülő helyzetben a bőr összenyomásával enyhe egyenetlenség figyelhető meg.

2.  stádium: már állva is látható, nyomás nélkül is az egyenetlenség.

3. stádium: szabad szemmel látható, mozgás közben észrevehető. Vékony anyagú nadrágban is látható bőrelváltozás, a testkontúrt is torzítja. Ha narancsbőröd szembetűnő, akkor valószínűleg több mint öt kiló súlyfelesleged van.

Narancsbőr kialakulása: Ha túl sok salakanyag gyülemlett fel, a bőrünk már nem képes megtartani az eddigi szép sima feszességét. A kollagén és elasztikus rostok között, a méreganyagok utat törnek maguknak. Az így a megrongálódott rostok nem tudják megfeszíteni a bőr szöveteit. Végül a méreganyagok kitüremkednek és okozzák a horpadásos, gödröcskés,  logó bőr képet.

Kezelés menete: A cellulit masszázs elősegíti, hogy a felhalmozódott nyirok, a salakanyaggal együtt a nyirokcsomókon keresztül kiürüljön, így megszabadítva a szervezetet a méreganyagtól. Valamint ez a masszázs rendkívüli módon meggyorsítja az anyagcsere-folyamatokat a vérkeringést, és a szövetek frissítését a szervezetben. Elősegíti az új kollagén termelést, ami a szövetek feszesítését fokozza. Természetesen speciális anticellulit krémekkel fokozzuk a hatást. A kezelés során először speciális zsírtörő technikával feltöröm a kitüremkedett zsírsejteket, hogy azok hamarabb felszívódhassanak. Szükség esetén köpölyt is használok a jobb hatásfokért. Végül a bőrt kávés bőrradírral simává, kellemes tapintásúvá tesszük.

Kezelések után fontos a megfelelő folyadék bevitel (akár 2-3L) , hogy a felszabadult méreganyagok könnyebben távozzanak. Mivel a nyirokkeringést az izmok összehúzódása ú.n. izompumpa segíti, mindenképp fontos, hogy a kezelés után minél többet mozogjunk.

Fontos, hogy ne kizárólag a masszázstól várjunk eredményt. Csak a sporttal a méreganyagok nem tudnak felszabadulni, az életmód megváltoztatása nélkül viszont nem lesz tartós az eredmény.

A várt eredmény csak hosszas és rendszeres masszázzsal érhető el. Kúraszerűen 5-15 alkalom javasolt.